keskiviikko 3. helmikuuta 2010

28.-31.1

Se vastaan tulo Liverpool Streetille ei sujunutkaan niin helposti kuin kuvittelin. Yövuorossa bussi menikin eri reittiä ja odottelin väärällä pysäkillä jatkobussia asemalle. Jaakko joutui odottelemaan mua ihan turhaan, joten paluumatkalla otettiinkin taksi. Täällä on yllättävän halpaa kulkea sillä!

Aamulla lähdettiin metsästämään paikallista postitoimistoa, koska luin netistä, että tilaamani musikaaliliput täytyy noutaa sieltä. Postissa työntekijät eivät osanneet auttaa ja ajattelin jo, miten tyhmää ylipäänsä on, että liput tulevat sinne. Annettuani tulostamani paperinivaskan yhdelle tyäntekijälle, hän huomasi, että liput saapuukin box officeen eli teatterin lippuluukulle, EI post officeen. Siinä sitä taas huomasi, miten hyvä kielipää mulla välillä on :D

Esittelin kaikki perusnähtävyydet keskustasta, käytiin British Museumissa ja syömässä intialaista. Oltiin ravintolan ainoat asiakkaat, joten saatiin hieman liian hyvää palvelua. Paikan pomo istui ihan vieressä ja tuli kyselemään joka ruokalajin välissä, onko hyvää ja neuvoi miten mitäkin syödään. Se oli musta häiritsevää, koska en tahdo kenenkään tulevan kyselemään koko ajan, jos syö. Sitten kun tilattiin juomat, niin molemmat sai väärän. Tarjoilijan kaataessa limsaa tölkistä mun lasiin, kaikki ei mahtunutkaan siihen. Tarjoilija veti sitten pohjat sieltä itse, ei voinut esimerkiksi antaa tölkkiä mulle, kun muutenkin oli niin ylihinnoiteltuja juomia. No pieniä murheita nämä on! Oli aika erikoinen ja huvittava paikka.

Illalla käytiin katsomassa Wicked-musikaali Victoria Apollo-teatterissa. Yksi sana riittää kuvaamaan tätä kokemusta: USKOMATON! Suomessa ei varmasti ole ikinä tällaisia spektaakkeleita, koska budjettikin on pienempi. Katossa roikkui liikkuva ja savua syöksevä lohikäärme, lavasteet vaihtuivat jatkuvasti mitä hienoimpiin, noita nousi ilmaan ja esiintyjien asut olivat todella upeat. Täytyy käydä kyllä vielä yhdessä musikaalissa ennen kotiinlähtöä! Ainoa huono puoli oli se, että tuokin kesti lähemmäs neljä tuntia väliaika ja aloituksen odotus mukaanlukien.

Seuraavina päivinä käytiin kiertelemässä lisää museoita, Harrodsia, syötiin hyvää kiinalaista, käytiin pubissa Fanttilaisten kanssa, kierreltiin Greenwich Marketilla, juotiin englantilaista teetä cup cakesin ja sellaisten söpöjen pienten keksien kanssa. Kaiken kaikkiaan mukava "pitkä viikonloppu".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti