maanantai 11. tammikuuta 2010

11.1

Vapaapäivä pitkästä aikaa! Olin niin täpinöissä, että en edes malttanut odottaa yhtä kämppiksistä mukaan reissuun :D
Ensiksi kävin lataamassa Oysteriin vihdoinkin rahaa, koska sillä matkustaminen on aika halpaa. Metrolla meno sujui jo kuin ammattilaiselta.
Katusoittaja lauloi metroaseman käytävällä Mr. Bigin Wild Worldia ja jostain kumman syystä liikutuin siitä hirveästi! Ehkä hieman noloa.
Päädyin ensimmäiseksi Oxford Streetille kiertelemään kauppoja. Ihmeen hyvin hillitsin ostohimoni, koska sieltä mukaan tarttui vain kalsarit (eli legginsit, joita olen etsinyt jo pitkään jalkojen lämmittimiksi), £5. Lenkkareitakin etsin, mutta en löytänyt mistään myyjää, joka olisi auttanut etsimään oikean kokoiset.

Aika pian kyllästyin Oxford Streetiin (mitä on tapahtumassa?!) ja lähdin suunnistamaan Piccadilly Circusin suuntaan. Kadotin karttani, joten suunnistin muistin mukaan. Juuri kun ihmettelin, missä tämä valotaulu nyt olikaan, niin se ilmestyi naaman eteen. Ei se kyllä ollut niin kummoinen, mitä muistin. Tosin päivällä se muutenkin näyttää ehkä hieman vaatimattomalle. Sitten kysyin katupoliisilta neuvoa, kuinka pääsen Chinatowniin. Poliisi sanoi, että paikan tunnistaa hajusta :D Kävin muutamassa kiinalaisella marketissa fiilistelemässä.

Chinatownin jälkeen lähdin takaisin Circusille päin, mutta poikkesin samalla Starbucksissa kaakaolla, kun oli niin kylmä. Pitihän tuokin kahvila koettaa, kun kaikki sitä hehkuttaa. Ei ollut edes kauhean kallis paikka, kun joskus kuulin kaakaon maksavan siellä jopa £6! Kahvilassa joku mies tuli mun luokse ja kysyi olenko ruotsalainen! Se oli kohteliaisuus, kun ruotsalaisethan on parempia ihmisiä kuin suomalaiset ;)

Hamleys piti käydä myös taas kokemassa, sehän taitaa olla jopa maailman suurin (?) lelukauppa. Ovella kaksi merirosvoksi pukeutunutta työntekijää taisteli keskenään. Sisällä esiteltiin saippuakuplakonetta, lentokoneita ym. Olisi varmaan kiva työ esitellä leluja päivät pitkät! Mitään ei tarttunut mukaan, mutta suunnitelin, että tuon pikkuveljen tänne joskus.

Keskustassa oli Ripley's Believe it or not-museo ja kävin katsomassa, paljonko se maksoi (siltä varalta, jos vaikka meidän porukat haluaisi käydä siellä). Lippuja oli myymässä suomalainen tyttö, joka oli asunut täällä jo puolitoista vuotta! Niin ja törmäsin myös monessa kaupassa suomalaisiin. Kaksi oli jopa tuttuja! Taisi olla joku suomi-magneetti tänään mulla päällä.

Sitten lähdin suunnistamaan Knigtsbridgen suuntaan. Matkalla meinasin jäädä auton alle, kun ajatuksissani ylitin tien, vaikka oli punaiset valot. No onneksi se taksi tööttäsi niin monta kertaa, että heräsin mietteistäni ja juoksin tien yli. Ihmeen lujaa täällä kyllä ajetaan, ei tietä uskalla ylittää ellei ole ihan varma, että on vihreät itsellä tai sitten, että tie on tyhjä.

No, poikkesin kyllä pariin kauppaan ja käsiin tarttui DKNY hajuvesi body lotionin kanssa. Yleensä pelkkä hajuvesi maksaa £35, mutta nyt sain koko setin hintan £19. Henkkamaukasta löysin leopadikuvioiset ballerinat myös halvalla, kun olen niitä etsinyt jo pitkään. Mukaan tarttui myös hiuspanta, renkaat korviin ja harmaa baskeri. Ensimmäistä kertaa löysin kesällä käytettävän baskerin, joka näytti kivalle! Tästä blogista on tulossa varmaan tätä vauhtia joku vaateblogi... :D

Ihastelin Hyde Parkia ja jatkoin siitä matkaa Harrodsille. Sielläkin oli alennusmyynti, joten ihmisiä riitti! Pikku hiljaa alkoi jalkoihin jo sattua, joten menin hissillä yläkertaan. Hissimatkalla juttelin amerikkalaisen pariskunnan kanssa, ja he luulivat, että oon ranskalainen! Mua ei ollakaan ennen luultu keski-Eurooppalaiseksi.
Harrodsilla oli aivan sairaan upeita kultakehyksisiä peilejä, kultaisia pöytiä ym. En muuten tiennytkään, että Versace tekee posliiniastioita ja Calvin Klein petivaatteita! No, vielä on mun tyydyttävä Kultakeramiikkaan ja Finlaysoniin.

Kävely alkoi olemaan jo niin vaikeeta, että päätin lähteä takaisin kämpille. Yli 6h siellä kaupungilla sitten meni. Kävin kirkolla syömässä ja sitten menin kämpille viettämään loppuiltaa.

1 kommentti:

  1. Vai että ruottalaiset parempia ihmisiä :D Ja täähän vois tosiaan olla Ida's Style Blog, koska sulla on aina niin hyvä tyyli! :)

    VastaaPoista