maanantai 25. tammikuuta 2010

23.1.

Aamulla piti nousta jo ennen kahdeksaa aamiaiselle, jonka jälkeen oli aamuhartaus ja koulutusta. Paljon tuli asiaa, tehtiin ryhmätöitä ja keskusteltiin eri asioista. Tai no itse en kyllä hirveästi ollut äänessä, kun isossa ryhmässä tykkään enempi olla tarkkailija. Piti ne muut silti huolen siitä puhepuolesta ;)

Kahvitaukoja oli koko ajan ja vaikkei nälkä ollut edes ehtinyt yllättää, niin pian oli jo ruoka-aika. Meillä oli myös mukava yllätys illalla, kun kurssin vetäjä vei meidät syömään ribsejä kivan näköiseen ravintolaan.
Oli aika eksoottista kävellä porukan kanssa Antsun punaisten lyhtyjen alueelta. Joskus Amsterdamissa eksyttiin kaverin kanssa samanlaisille kaduille, mutta silloin oli päivä ja kaikki näytti vain tosi luonnottomalle. Nyt satoi vettä ja punaiset valot vaan vilkkui ikkunoista ja tytöt keikisteli siellä mahdollisimman vähissä vaatteissa. Myös Village Peoplesta oli karannu pari miestä, sen näköisesti ne oli ainakin pukeutunu! Nahkalätsäkin löyty päästä.

Ravintolassa sai syödä niin paljon kuin tahtoi, ja siellä syntyikin eräänlainen ennätys, kun porukasta kaksi miestä veti 7 ribsiä! Itse jaksoin vain yhden, joten voi vähän miettiä sitä kokoa. Perunaakin oli tarjolla ja viiniä.
Paikassa oli unisex-vessat, jotka oli aika erikoiset, koska siellä miehet oli pisuaarin luona pyllyt paljaana ja naiset sai käydä sitten vessakopeissa. No, maassa maan tavalla. Täytyy sanoa tähän väliin, että Bryssel ja Antwerpen eroaa kyllä tosi paljon toisistaan jo ilmapiiriltään! Jotenkin paljon vapaampaa Antsussa.

Ruoan jälkeen käytiin jossain baarissa, jossa maistettiin kirsikkaolutta. Voin sanoa, että oli tosi hyvää! Vähän kuin siideriä. Sitä ostettiinkin Fantille pari pulloa muistoksi matkasta.

Illalla porukka jakautui niin, että osa lähti jatkamaan baarikierrostaan ja osa lähti kiertelemään katuja. Itse kuuluin jälkimmäisiin. Käytiin kyllä vielä sataman lähellä olevassa pikkubaarissa, joka oli aivan täynnä nuoria! Hassua, että se veti sen ikäsiä niin paljon.

Ennen puoltayötä lähdettiin kirkolle ja nukkumaan.

5 kommenttia:

  1. Kirsikkaolut on kyllä hyvää, ite join sitä aika hyvin uutena vuotena. Melkein siideriä maultaan.

    VastaaPoista
  2. mistä oot löytäny sitä? pitäis yrittää etsiä sitä myös englannista, pakkohan sitä on täälläkin olla! tai voisit lähettää mulle postissa pari pulloa :D

    VastaaPoista
  3. Kirsikkaolut löytyy Kriek nimellä, luulis sieltä löytyvän ku Suomeski on. Ja on kyl hyvää!

    Terkuin, siskos

    VastaaPoista
  4. En mää tierä mistä sitä kirsikkaolutta ilmesty, siskon mies oli sitä ostanu ihan tavallisesta ruokakaupasta.

    VastaaPoista
  5. oon ettiny täältä sitä, mutta vielä ei ole osunu silmiin. kaiken lisäksi ostettiinki jotain aika mitäänsanomattoman makuista kirsikaolutta , se ei ollu merkiltään kriek. tästä opimme, että merkillä on väliä!

    VastaaPoista