tiistai 12. tammikuuta 2010

12.1.


Kyllä kannatti mennä Notting Hilliin tänään, oli aivan mielettömän kaunista! Koko paikka oli jo tunnelmaltaan täysin erilainen verrattuna esimerkiksi tähän Rotherhitheen, jossa asun.

Aamulla nappasin metron ja lähdin seikkailemaan Notting Hill Gatelle. Onnistuin siinä sivussa tekemään haavan sormeen, eikä verenvuoto meinannut loppua. Metro oli aivan täysi ja joudun heiluttelemaan veristä nenäliinaa muiden edessä. Tuli muuten äkkiä tilaa ;)

Kyllä englantilaiset on niin ystävällisiä, taas täytyy hehkuttaa! Heti metroaseman ulkopuolella Red Crossin tyyppi olisi tarjonnut jotain hoitopaikkaa(?!) mulle, mutta ilmeni että olen liian vanha siihen (näytin kuulemma nuoremmalle, kiitos vaan!). No, pettyneenä jatkoin matkaa Portobello Roadille ja heti löytyi Vintage-liike naisille, josta olin aiemmin lukenut Mondon matkaoppaasta. Kauppa oli vielä karmeampi kuin Pihtiputaan kirpputorit, mutta jostain syystä olin ihan taivaissa siellä! Jo ajatus siitä, että ne olivat lontoolaisten vaatteita ja se, että vihdoinkin pääsin kiertelemään kirpputoreilla! Okei, vintage-liike on eri kuin kirpputori, jos nyt pilkkua viilataan.

Ihanan värikkäitä kauppoja oli vieri vieressä! Yhdessä myytiin rock-henkisiä vauvan potkupukuja, toisessa hattaranväristä Kitch-tuotteita ja Simpsonien minifiguureja. Kolmannesta löytyi vaatteita viidellä punnalla, ja arvatkaa vaan ostinko sieltä yhden villaneuleen!
Talot oli ihanan värikkäitä ja kaduilla oli antiikkitavaraa myynnissä.

Taas mua arveltiin ranskalaiseksi ja italialaiseksi! Mikäs siinä, samaa näköä on varmasti :P
Löysin myös kirjakaupan, jossa ihana Hugh Grant piti matkaopaskauppaa elokuvassa Notting Hill. Oli kyllä siistä nähdä se paikka! Sen jälkeen löysin taas kirpparin, jossa oli jopa Kate Moss käynyt joskus (ovessa oli valokuvia).

Parin tunnin kiertelyn jälkeen kylmyys tuntui jo niin pahasti, että poikkesin yhteen pubiin syömään päivän sopan ja join teetä tunnin verran. Paikan työntekijä oli ruotsalainen ja yritin sitten siinä vääntää jotain ruotsiksi huonolla menestyksellä. Aika pian oli palattava englannin kieleen!

Tarpeeksi lämmettyäni lähdin takaisin ulos ja olin kävelemässä jo Landbroke Roadin metroasemalle, kunnes huomasin bussin, jonka määränpää oli Liverpool Street. Hyppäsin sitten siihen, koska maisemat näkyy paljon paremmin sieltä. Suht lyhyt matka asemalle kesti puolitoista tuntia, koska neljän ruuhka oli jo alkamassa. Bussi kierti hyvin kaikki nähtävyydet, joten siinä samalla sai räpsiä lisää huonolaatuisia kuvia :D Liverpoolin asemalta löytyi sitten toinen bussi, jonka kyydissä hurruttelin kotiin.

Notting Hill oli kyllä sellainen paikka, johon tulen varmasti tekemään enemmän tuttavuutta lämpimmällä ilmalla. En ole koskaan tuntenut tällaista rakkautta ensi silmäyksellä mihinkään/kehenkään! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti