tiistai 26. tammikuuta 2010

25.1.

Tänään oli siis paljon hupia luvassa! Aamu alkoi lenkillä ja kaurapuurolla, jonka jälkeen valmistaudun iltapäivää varten. Hiuksetkin jopa jaksoin suoristaa ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen!

Lähdettiin metrolla Canary Wharfin asemalle, jossa en olekaan ennen käynyt. Menin vaan porukan mukana, kun ei ollut mitään hajua, minne pitää mennä ja milloin. Pienen vaelluksen jälkeen löydettiin loppu työporukka kahvilasta. Meille oli jo valmiiksi tilattu juomia, joten "jouduin" juomaan valkoviiniä klo 14. Ei oikein maistunut niin aikaisin vielä alkoholi!
Kun porukka oli kerännyt tarpeeksi rohkeutta, oli aika lähteä jäälle luistelemaan. Täytyy sanoa, että oli tosi hieno kokemus! Luisteltiin korkeiden lasitornien keskellä ulkojäällä ja Michael Jackson soi taustalla. Lähes kaikki pysyivät pystyssä koko ajan (lukuunottamatta muutamaa vauhtiveikkoa, jotka sitten vetivät nurin vetiselle jäälle). Luistelupaikassa oli töissä kaksi brittiä, jotka olivat pelanneet Suomessa pari vuotta jääkiekkoa. En ihmettele yhtään, koska toinen niistä ainakin luisteli tosi taitavasti (tosin se oli enemmänkin taitoluistelua...). Toinen taas puhui suomea hieman ja oli jopa tatuoinut Suomileijonan niskaansa! Tatuointi kuulemma kertoi, kuinka paljon hän rakastaa Suomea. Epäilemättä! No, kutsuttiin poika kirkolle syömään karjalanpiirakoita ja kanelipullia.

Kun oltiin pyöritty tarpeeksi ympyrää, lähdettiin syömään meksikolaiseen ravintolaan. Paikka oli tosi modernin ja pirtsakan näköinen, palvelu oli ystävällistä ja ruoka hyvää. Sinne voisi joskus muulloinkin mennä! Söin jonkun tortilla-annoksen ja taco-keittoa. Olipa ihana syödä tulista ruokaa pitkästä aikaa! Lopuksi saatiin mukaan chilin siemeniä, joten seuraavaksi siis viherpeukaloimaan tuonne takapihalle.

Ruuan jälkeen käytiin vielä työporukalla kahvilla Starbuckissa (kolmas kerta jo siellä, vaikka sanoin ensimmäisen kerran jäävän viimeiseksi!).
Osa porukasta lähti katsomaan jalkapalloa, mutta jäin kahden kämppiksen kanssa vielä kiertelemään tuonne Canady Wharfin bisnesalueelle, jossa oli myös kauppoja. Waterstone'sin kirjakaupassa törmättiin suomalaiseen työntekijään! Kylläpä kaikki muistuttaa Suomesta jatkuvasti.

Tänään etsin mahdollisia opiskelupaikkoja ja näillä näkymin olen Lontoossa vain heinä- tai elokuun loppuun saakka. Palkkaa alkaisin saamaan vasta heinäkuussa, joten mieluummin lähden sitten Suomeen tekemään töitä kuukaudeksi, jotta olisi edes pieni pesämuna ennen kouluun lähtöä. Katsastellaan, miten käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti